USA alustab tegevväelaste äratoomist Trumpi piirilähetuselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Donald Trumpi korraldusega Mehhiko piirile saadetud USA tegevväelased.
USA presidendi Donald Trumpi korraldusega Mehhiko piirile saadetud USA tegevväelased. Foto: Tamir Kalifa / AFP / Scanpix

USA alustab sel nädalal paljude tegevväelaste äratoomist Mehhiko piirilt, kuhu president Donald Trump saatis nad vahetult enne novembris peetud vahevalimisi seisma vastu Kesk-Ameerika migrantide rändekaravanile, teatasid Ühendriikide ametnikud esmaspäeval.

Umbes 2200 tegevväelast tuuakse USA-Mehhiko piirilt ära enne jõule, ütlesid ametnikud.

Texase, Arizona ja California osariiki jääb piirilähetusse umbes 3000 tegevväelast, peamiselt sõjaväepolitseinikud ja helikopterimeeskonnad, kes aitavad piirivalvureid. Kohale jääb ka umbes 2300 rahvuskaartlast, kes saadeti piirile aprillis alanud eraldi lähetusega.

Tegevväelased, kelle arv esmaspäevase seisuga on umbes 5200, pidid esialgse kava kohaselt jääma kuni 15. detsembrini, kuid kaitseminister James Mattis pikendas eelmisel kuul nende lähetust jaanuari lõpuni, seda sisejulgeoleku ministeeriumi taotlusel. Esialgu ei ole teada, kas missiooni võidakse veelgi pikendada.

Kolonel Rob Manning ütles esmaspäeval, et praegu on Texases nn piirilähetuses 2200 tegevväelast, 1350 Arizonas ja 1650 Californias.

Eelmisel kuul kongressile esitatud raportist selgus, et piirimissioon on läinud maksma 210 miljonit dollarit, sellest 72 miljonit on eraldatud tegevväelastele ja 138 miljonit rahvuskaartlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles