Venemaa trahvis Google'it

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google logo.
Google logo. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Scanpix

Venemaa trahvis USA tehnoloogiafirmat Google 500 000 rubla ehk umbes 7500 dollariga, kuna see ei peitnud otsingumootoris keelatud lehekülgesid.

Vene järelevalveameti Roskomnadzor otsus puudutab lehekülgi, mis keelati septembris jõustunud äärmusliku sisu käsitlevas seaduses.

«Seaduse nõudmisi selgitati Google'i esindajatele,» teatas Roskomnadzor.

Järelevalveameti juht Aleksander Žarov ütles, et Google'i arvates «järgivad nad Vene seadust,» vahendas uudisteagentuur Interfax.

Žarov lisas aga, et Google «ei filtreerinud sisu,» samas kui Vene otsingumootorid Yandex, Sputnik ja Mail.ru tegutsevad seadusega kooskõlas.

Möödunud aastal teatas Google, et asub Moskva desinformatsiooniga enam võitlema, pärast süüdistusi, et Kreml sekkus USA presidendivalimistesse.

Venemaa omakorda hoiatas septembris Google'it Vene valimistesse sekkumise eest, kui Google'ile kuuluvasse Youtube'i postitati video, kus opositsiooniliider Aleksei Navalnõi ärgitas inimesi massimeeleavaldustele. Septembri lõpus see video eemaldati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles