Trump: kui demokraadid müürile raha ei eralda, rajab selle sõjavägi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: JIM WATSON / AFP

USA president Donald Trump ütles, et kui kongressi demokraadid ei kiida heaks miljardite dollarite eraldamist USA-Mehhiko piirimüüri rajamiseks, siis ehitab selle sõjavägi.

Trumpi säuts tuleb loetud tunnid enne seda, kui senati demokraatide liider Chuck Schumer ja esindajatekoja demokraatide liider Nancy Pelosi kohtuvad Trumpiga Valges Majas, et vältida võimalikku osalist valitsuse seisakut 21. detsembril.

Tänases säutsuseerias ütles Trump, et migratsiooni- ja piirivalveametnikud ning tuhanded tegevväelased, kelle ta piirile saatis, on teinud «fantastilist» tööd. Siis lisas ta: «Suur Müür oleks samas palju lihtsam ja odavam lahendus.»

Trump ütles, et ootab kohtumist Schumeri ja Pelosiga, kuid väitis, et nad ei taha piirikaitset «puhtalt poliitilistel põhjustel.»

«Kui demokraadid ei anna meile hääli meie riigi kaitsmiseks, ehitab sõjavägi ülejäänud müüri. Nad teavad kui tähtis see on!» säutsus Trump.

Schumer ja Pelosi ütlesid, et kuna vabariiklased kontrollivad nii kongressi kui Valget Maja, on neil võim valitsuse seisakut vältida.

«Meie riik ei saa endale lubada Trumpist tingitud seisakut,» ütlesid nad ühisavalduses, lisades, et Trump «teab väga hästi, et tema müüriettepanekul ei ole piisavalt toetust, et esindajate koda ja senatit läbida, et see ei tohiks olla takistus parteiülesele leppele.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles