Saksa parempoolsed lõid valgeid mehi ülistava advendikalendri (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju küsimusi tekitas AfD otsus tõsta kampaania raames esile Steve Jobs, kelle isa oli süürlane.
Palju küsimusi tekitas AfD otsus tõsta kampaania raames esile Steve Jobs, kelle isa oli süürlane. Foto: twitter.com

Saksamaa parempopulistlik partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) pälvis tähelepanu jõulukampaaniaga, mille raames tutvustatakse iga päev Twitteri vahendusel üht märkimisväärset valge nahavärviga meest, eesmärgiga võidelda meestele osaks saanud diskrimineerimise vastu.

Erakonna AfD jõulukampaania raames avaldatakse detsembris iga päev Twitteris märgusõna #JaZuWeißenMännern (#JahValgeteleMeestele) all lühike video ühest oluliseks peetavaks valge nahavärviga mehest.

«Kõige ilusamal ajal aastast tutvustame Teile iga päev üht inimest, kes on märkimisväärselt mõjutanud meie Lääne ühiskonda. Viimastel aastatel on mõiste «valge mees» muutunud solvanguks. Mitte meie jaoks,» kirjutas AfD Berliini fraktsioon Twitteris 1. detsembril, kui tutvustas oma valgete jõulude kampaaniat.

Esimeses avaldatud videos tõsteti esile Saksa näitekirjanikku, lavastajat ja luuletajat Berthold Brechti, järgnevalt on advendikalendri videod pühendatud teiste hulgas Martin Lutherile, USA presidendile Ronald Reaganile ja paavst Johannes Paulus II-le. Täna hommikul avaldatud video pühendati esimesena Kuul maandunud astronaudile Neil Armstrongile.

AfD Berliini parlamendi juht Georg Pazderski selgitas, et kampaania sündis vastukaaluks valgetele meestele osaks saanud diskrimineerimisele.

Kampaaniale sai osaks terav kriitika ja loodi vastuliikumine, mille raames on sama märgusõna kasutades Twitterisse postitatud pilte kurikuulsatest valge nahavärviga meestest. 

Nii postitati pilt Hollywoodi produtsendist Harvey Weinsteinist öeldes irooniliselt, et ilma temata poleks ahistamisjuhtumeid paljastanud #metoo liikumine alguse saanud.

Samuti postitati Twitterisse mitmeid pilte lumememmedest, kui väga valgetest meestest. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles