Türgi alustab peatselt Süürias uut operatsiooni kurdi võitlejate vastu (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) võitlejad Raqqa linnas Süürias.
Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) võitlejad Raqqa linnas Süürias. Foto: GORAN TOMASEVIC / REUTERS

Türgi alustab lähipäevil uut operatsiooni Süüria kurdi võitlejate vastu, keda toetab USA, kuid kes Ankara silmis on terroristid, ütles president Recep Tayyip Erdoğan täna.

«Me alustame järgneva paari päeva jooksul operatsiooni Eufrati idakalda vabastamiseks separatistliku terroriorganisatsiooni käest,» ütles Erdoğan. Ta viitas alale, mis on kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) valduses.

Türgi väitel on YPG keelatud Kurdistani Töölispartei (PKK) haru.

«Sihtmärgiks ei ole Ameerika sõdurid, vaid piirkonnas aktiivsed terroriorganisatsiooni liikmed,» ütles Erdoğan.

USA väed on teinud Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) allianssi kuuluva YPG-ga tihedat koostööd võitluses äärmusrühmitusega Islamiriik (IS). SDF-i vägede hulgas võitleb Eufrati idakaldal ja jõest läände jäävas Manbiji linnas ka USA sõdureid.

Washingtoni suhted YPG-ga, keda peetakse tähtsaimaks liitlaseks Süürias, on tekitanud pingeid Türgi ja USA vahel. Ankara on korduvalt süüdistanud Ühendriike kurdi võitlejate sõjalises toetamises.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles