Kiiev: sissetungiohu kadumisel tühistatakse sõjaseisukord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur rindel Šõrokõne külas Aasovi mere lähedal.
Ukraina sõdur rindel Šõrokõne külas Aasovi mere lähedal. Foto: SCANPIX

Ukraina 10 oblastis 26. novembril kehtestatud ühekuulist sõjaseisukorda ei pikendata, kui kaob Venemaa sõjalise sissetungi oht, ütles Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov kolmapäeval.

Ta ütles seda kohtumisel NATO Ukraina esinduse juhi Oleksandr Vinnikoviga.

Turtšõnovi sõnul toimub sõjaseisukorra kehtestamisega sõjalise ettevalmistuse ja mobilisatsiooni kõikide süsteemide ulatuslik kontrollimine, et seista vastu täiemahulisele sõjalisele agressioonile.

«Sõjaseisukorda ei pikendata, kui puudub ulatusliku sissetungi oht,» ütles ta viitega Venemaale.

Ukraina kehtestas 10 oblastis sõjaseisukorra seoses 25. novembril Kertši väinas aset leidnud vahejuhtumiga, mille tulemusena pidasid Vene piirivalvurid kinni kolm Ukraina mereväe alust ja nende pardal olnud 24 mereväelast.

Vinnikov kinnitas Turtšõnovile, et «NATO väljendab otsustavat toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele ning alliansi liikmesriigid on valmis ka edaspidi toetama teie riiki reformide teel».

Kohtumisel käsitleti ka üldist julgeolekuolukorda regioonis ja Venemaa-sanktsioonide tugevdamise küsimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles