Lõuna-Korea ametnik: Kim tänavu ilmselt Souli ei külasta

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in kolmapäeval riigipea residentsis kohtumisel ametnikega.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in kolmapäeval riigipea residentsis kohtumisel ametnikega. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-un visiit Lõuna-Koreasse veel selle aasta jooksul on ebatõenäoline, ütles Souli ametnik neljapäeval. 

Põhja-Korea liidri Kim Jong-un visiit Lõuna-Koreasse veel selle aasta jooksul on ebatõenäoline, ütles Souli ametnik neljapäeval. 

Kim ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in leppisid septembris Pyongyangis tänavusel kolmandal tippkohtumisel kokku, et Põhja-Korea liider külastab "lähitulevikus" Souli. Moon on hiljem öelnud, et Kim tuleb Lõuna-Koreasse "selle aasta jooksul". 

Lõuna-Korea presidendi kantselei teatas neljapäeval riigipea nõunikku Yoon Young-chani tsiteerides, et Kimi visiidi korraldamine veel sel aastal on "keeruline". 

Yooni sõnul on Kimi visiit endiselt võimalik järgmisel aastal. 

Ekspertide sõnul suhtub Põhja-Korea liider lõunanaabri külastamisse vastumeelselt seiskunud tuumarelvitustamiskõneluste tõttu USA-ga ning võimaliku visiidi aegseid julgeolekumeetmeid puudutavate murede tõttu. 

Kimist saaks Lõuna-Koread külastades esimene Põhja-Korea liider, kes on alates aastatel 1950-1953 kestnud ja riigi poolitamisega lõppenud Korea sõjast Lõuna-Koread väisanud. 

Kim ja Moon on astunud tänavu rea samme sõjaliste pingete vähendamiseks ja kahe riigi sidemete tugevdamiseks, kuid majandusliku koostöö taaskäivitamine on osutunud keerulisemaks, sest USA on lubanud säilitada karmid rahvusvahelised sanktsioonid Põhja-Koreale selle täieliku tuumarelvitustamiseni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles