Vene telekanal vedas vaatajaid ninapidi: robot oli lihtsalt mees kostüümis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoloogiafoorumil esitletud moodne robot osutus inimeseks kostüümis.
Tehnoloogiafoorumil esitletud moodne robot osutus inimeseks kostüümis. Foto: twitter.com

Vene telekanal Rossiya-24 tutvustas teisipäeval vaatajatele tehnoloogiafoorumil esinenud laulvat ja tantsivat robotit. Hiljem selgus, et tegemist oli lihtsalt kostüümi riietatud mehega.

Kooliõpilastele mõeldud tehnoloogiafoorumil tutvustati väidetavalt kõrgtehnoloogilist robotit, mis hiljem osutus kostüümi kandnud meheks.

«Sellel foorumil on võimalik näha moodsaid roboteid,» ütles telekanali Rossiya-24 ajakirjanik ürituse videot kommenteerides. «Nime Boris kandev robot on juba õppinud tantsima ja mitte üldse halvasti,» lisas kommentaator. 

Robot ütles samuti sõna sekka: «Ma olen hea matemaatikas, aga nüüd tahan õppida ka kunsti ja muusikateoste loomist.»

Ent ürituse lava taga tehtud pildid paljastasid, et tegemist oli üksnes mehega roboti kostüümi sees.

«Siin on see sama moodne robot - noortefoorumi ettevalmistustel tehtud eksklusiivne foto,» kirjutati sotsiaalmeedias.

Lisaks märkasid tähelepanelikud televaatajad, et ühes kaadris paistab roboti kostüümi pea ja alaosa vahelt välja inimese kael. 

Samuti leidsid inimesed veebilehekülje, kust saab osta täpselt samasugust roboti kostüümi, mis maksab ligikaudu 3300 eurot. See on varustatud mikrofoniga ja jätab tootja sõnul mulje tõelisest robotist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles