Moskva: Kiiev valmistub Donbassis pealetungiks (42)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina tank Donetski oblastis Urzufi linnas.
Ukraina tank Donetski oblastis Urzufi linnas. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Scanpix

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova väitel valmistab Kiiev ette relvastatud provokatsiooni Donbassi lahutusjoonel, et tungida kiiresti edasi Mariupoli suunal ja jõuda Vene piirini.

«Olemasoleva teabe kohaselt kavatseb Kiiev korraldada lahutusjoonel lähipäevil relvastatud provokatsiooni, et kasutada ära Donetski ja Luganski oblastis kehtestatud sõjaseisukord, korraldada kiirpealetung Mariupoli suunas, et hõivata (Donetski rahvavabariigi käes olevad) Aasovi-äärsed alad ja pääseda Vene piirini,» ütles Zahharova neljapäeval Moskvas teabetunnis.

Tema sõnul kavatsetakse lahinguülesannete täitmiseks kasutada sinna koondatud väerühma, seda on viimastel kuudel täiendatud ja tugevdatud Ukraina relvajõudude üksuste ja vahenditega.

Zahharova väitel vajab Ukraina president Petro Porošenko olukorra järsku teravnemist nagu õhku, et peatada enne valimisi oma maine langus.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles