Ottawa kinnitas teise kanadalase kinnipidamist Hiinas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Spavor.
Michael Spavor. Foto: Kim Kyung-Hoo/Reuters/Scanpix

Ottawa kinnitas neljapäeval, et Hiinas on kinni peetud veel teinegi kanadalane.

«Me võime kinnitada, et Kanada kodanik Michael Spavor on Hiinas kinni peetud. Kanada valitsus on sellel teemal suhelnud otse Hiina võimuesindajatega,» edastati välisministeeriumi avalduses.

Hiina teatas juba varem päeval, et kaks Kanada kodanikku on uurimise all kahtlustatuna riiklikku julgeolekut ohustavas tegevuses.

Välisministeeriumi kõneisik Lu Kang ütles, et endise Kanada diplomaadi Michael Kovrigi ja ärikonsultandi Michael Spavori suhtes rakendati esmaspäeval «kohustuslikke meetmeid».

Ta ei selgitanud, kas meetmed tähendavad seda, et kanadalased võeti kinni.

Kanada kodanike võimalik kinnipidamine näib olevat vastus Hiina telekomifirma Huawei finantsjuhi Meng Wangzhou vahistamisele Kanadas USA palvel.

Kanada kohus vabastas teisipäeval Mengi kautsjoni vastu, kuid teda ootab väljasaatmismenetlus Ühendriikidesse, kus teda süüdistatakse Iraanile kehtestatud sanktsioonide rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles