Prantsusmaal soditi juudikalmistu hauatähistele haakristid (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juudikalmistu Strasbourgi lähedal Herrlisheimis kannatas vandaalide käe läbi.
Juudikalmistu Strasbourgi lähedal Herrlisheimis kannatas vandaalide käe läbi. Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix

Prantsusmaa idaosas soditi juudikalmistul 37 hauatähise ja Holokausti ohvrite mälestussamba peale haakristid, teatas uudisteagentuur Associated Press.

Prantsusmaa siseminister Christophe Castaner külastas täna Strasbourgi lähedal asuvat Herrlisheimi kalmistut ja mõistis hukka haakristide joonistamise hauatähistele ning Holokausti ohvrite mälestussambale ja antisemitismi üldiselt.

Prantsusmaa siseminister Christophe Castaner.
Prantsusmaa siseminister Christophe Castaner. Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix

Soditud hauatähised avastati teisipäeval, mõni tund enne seda, kui Strasbourgi jõuluturul tappis tule avanud mees kolm inimest.

Soditud hauatähised ilmestavad sel nädalal avaldatud ulatustlikku uuringut, mis viidi läbi 12 Euroopa Liidu riigis ja mis näitas, et antisemitism muutub üha tõsisemaks probleemiks ning Euroopa juudid on aina rohkem mures tagakiusamise ohvriks langemise pärast. 

Seejuures on kõige suurem mure antisemitismiga uuringu kohaselt Prantsusmaal, kus koguni 95 protsenti juutidest peab antisemitismi suureks või väga suureks probleemiks. 

Hauatähiste sodimine on vaid üks mitmest hiljuti aset leidnud juutide vastu suunatud vahejuhtumist Prantsusmaal.

2015. aastal ründasid terroristid Pariisis juudi toidukauplust ja võtsid seal pantvange. Tänavu aga sai palju tähelepanu juhtum, kus Pariisis mõrvati 85-aastane holokausti üle elanud Mireille Knoll. Lisaks ründasid teismelised Prantsusmaa pealinna tänaval kaheksa-aastast kipat kandnud poissi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles