USA president nimetas personaliülema kohusetäitjaks Mulvaney

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Mulvaney.
Mick Mulvaney. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

USA president Donald Trump nimetas reedel Valge Maja personaliülema kohusetäitjaks Mick Mulvaney, teatasid meediakanalid.

Mulvaney töötab hetkel Valge Maja haldus- ja eelarveameti juhina.

Mulvaneyle lähedalasuv isik ütles varem sel nädalal, et ta pole kantseleiülema kohast huvitatud. Mulvaney räägib juba teist kuud, et on valmis asuma kaubandus- või rahandusministriks.

USA president Donald Trump teatas laupäeval, et tema kantseleiülem John Kelly paneb ameti maha aasta lõpus. Merejalaväe erukindrali Kelly lahkumisest oli räägitud juba ammu. Tema suhted Trumpiga olevat halvenenud sellele tasemele, et nad enam omavahel ei räägi. 

Trump pidi algselt kohale määrama asepresident Mike Pence'i kantselei ülema Nick Ayersi. Pärast kuudepikkust arutelu kinnitas aga Ayers pühapäeval, et ei soovi seda kohta ja lahkub Washingtonist.

Allikate sõnul ei suutnud Trump ja Ayers kokku leppida Ayersi ametiaja pikkuses ning otsustati, et ta aitab Trumpi väljaspool valitsust.

Trump tahab, et tema järgmine kantseleiülem oleks ametis 2020. aasta presidendivalimisteni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles