Saudi Araabia mõitis hukka USA senati hääletuse Jeemeni osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hodeida ümbruses on olukord vaherahust hoolimata rahutu.
Hodeida ümbruses on olukord vaherahust hoolimata rahutu. Foto: - / AFP

Saudi Araabia välisministeerium mõistis pühapäevases avalduses hukka USA senati hääletuse, kus otsustati Ar-Riyadhi juhitud liitlaste toetamise lõpetamise poolt Jeemeni sõjas.

"Saudi Araabia mõistab hukka USA senati seisukohad, mis on rajatud väärsüüdistustele ja taunib igasugust sekkumist meie siseasjadesse," edastas välisministeeriumi teadaannet riiklik uudisteagentuur Saudi Press Agency.

USA senat hääletas neljapäeval lõpphääletusel Saudi Araabia juhitud liitlaste toetamise lõpetamise poolt Jeemeni sõjas. Peamiselt sümboolne resolutsioon on siiski hoiatuseks president Donald Trumpile ja Saudi Araabiale. USA senatis võeti neljapäeval ühtlasi vastu resolutsioon, mille kohaselt on ajakirjanik Jamal Khashoggi surma eest vastutav Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman.

Senaator Bernie Sanders nimetas hääletust ajalooliseks hetkeks.

"Näidakem maailmale, et USA ei ole enam osaline maailma suurimas humanitaarkatastroofis," ütles Sanders.

USA kongress on võtnud Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhusõja suhtes Jeemenis karmima hoiaku pärast sõja tsiviilohvrite arvu paisumist ja ajakirjanik Khashoggi tapmist Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis. 

USA toetab praegu Saudi Araabia koalitsiooni sõjapidamist luureandmete ja sõjalennukite õhus tankimisega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles