Põhja-Korea hoiatas Ühendriike seoses uute sanktsioonidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid paraadil.
Põhja-Korea sõdurid paraadil. Foto: Dita Alangkara / AP

Põhja-Korea mõistis pühapäeval hukka USA kavandatavad uued sanktsioonid ja hoiatas, et see võib takistada teed poolsaare denukleariseerimisele.

USA teatas mõned päevad varem, et kehtestab kolmele Põhja-Korea kõrgele võimukandjale sanktsioonid seoses inimõigusrikkumistega.

Sanktsioonide alla sattujate seas on Choe Ryong-hae, keda peetakse liidri Kim Jong-uni niiöelda paremaks käeks.

Ühendriigid kehtestasid seoses inimõigusrikkumistega sanktsioonid kolmele kõrgele Põhja-Korea ametnikule, seda hoolimata president Donald Trumpi jätkuvatest katsetest veenda režiimi tuumarelvavabaks muutuma. 

Rahandusministeeriumi andmeil rakendati meetmed Põhja-Korea kodanike "taunitava" kohtlemise tõttu võimude poolt ning vastavalt 2016. aastal vastu võetud seadusele, mis näeb ette sanktsioonid inimõigusrikkumiste eest.

Hiina välisminister Wang Yi avaldas kuu alguses Pekingis Põhja-Korea kolleegiga kohtudes lootust, et Pyongyang ja Washington jätkavad dialoogi ja peavad kinni kahe riigi tippkohtumise kokkulepetest.

Wangi ja Põhja-Korea välisministri Ri Yong-ho kohtumine leidis aset olukorras, kus tuumadesarmeerimiskõnelused ei ole pärast USA presidendi ja Põhja-Korea liidri ajaloolist juunikuist tippkohtumist kuigivõrd edenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles