Ateenas toimus öösel meediakontserni peakontori lähedal plahvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses sai kannatada SKAI meediakontserni hoone.
Plahvatuses sai kannatada SKAI meediakontserni hoone. Foto: Lefteris Partsalis / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Pommiplahvatus kahjustas Ateenas meediakontserni SKAI peakontorit, kuid keegi kannatada ei saanud, teatas kohalik politsei.

Isetehtud lõhkekeha plahvatas umbes kell 2:30 öösel, 45 minutit pärast anonüümset hoiatuskõnet teisele ringhäälingule. Politsei piiras ümbruskonna ümber ja evakueeris SKAI hoone.

Korrakaitse teatel oli pomm paigutatud maja ümbritseva tara lähedale ja see lõhkus peasissekäigu aknad. Sündmuspaika väisas ka tsiviilkaitseminister Olga Gerovassili. «Demokraatia ei ole ohus,» ütles ta, hoiatades neid, kes jätavad ukse terrorismile või fašismile avatuks.

Terrorismivastane politsei algatas juhtunuga seoses uurimise, milles keskendutakse Kreeka äärmusrühmitustele.

Viimastel aastatel on Kreekas rünnakud ringhäälingute, riigifirmade ja saatkondade vastu olnud sagedased. Rünnakutes on süüdistatud anarhiste ja vasakäärmuslikke rühmitusi. Möödunud kuul tehti kahjutuks pomm Ateenas vastuolulise prokuröri maja lähistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles