Kangelane: Strasbourgi rünnakus hukkunud Poola kodanik hoidis ära suurema veresauna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunute mälestuseks asetatud küünlad Strasbourgi kesklinnas.
Hukkunute mälestuseks asetatud küünlad Strasbourgi kesklinnas. Foto: Sebastien Bozon / AFP / Scanpix

Pühapäeva õhtul suri vigastustesse Strasbourgi terrorirünnaku viies ohver, 36-aastane Poola kodanik Barto Orent-Niedzielski. Selgus, et poolakas võis ära hoida hoopis suurema veresauna.

Hukkunu vend kirjutas pühapäeva õhtul Facebooki: «Minu vend Barto Pedro Orent-Niedzielski suri äsja. Ta tänab teid armastuse ja jõu eest, mida talle andsite.»  

Orent-Niedzielski ja tema itaallasest sõber Antonio Megalizzi takistasid eelmisel teisipäeval toimunud rünnaku ajal 29-aastasel ründajal Chérif Chekattil sisenemast kontserdipaika. Eelmisel reedel suri ka 28-aastane Megalizzi.

Kahe mehe otsustav tegevus võis Strasbourgis ära hoida hoopis suurema veresauna, mis võinuks sarnaneda 2015. aastal Pariisi rünnakute ajal aset leidnule. Seal hukkus Bataclani kontserdimajas 90 inimest.

Orent-Niedzielski oli töötanud Euroopa Parlamendis giidina ja korraldanud Strasbourgis turistidele ringkäike. Ajakirjanik Megalizzi sõitis Strasbourgi, et kajastada ajakirjanikuna Euroopa Parlamendi täiskogu istungit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles