Trump soovis FBI-le valetanud eksnõunikule kohtus edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump (vasakul) ja Michael Flynn.
Donald Trump (vasakul) ja Michael Flynn. Foto: George Frey / AFP / Scanpix

USA president Donald Trump soovis Twitteri vahendusel kohtus edu oma endisele nõunikule Michael Flynnile. Teda ootab kohtuotsus seoses Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) valetamisega eriprokurör Robert Muelleri uurimise ajal.

«Palju edu kohtus kindral Michael Flynnile. Saab olema huvitav näha, mida tal öelda on, hoolimata hiiglaslikust temale pandud survest seoses Venemaa kokkumänguga meie suures ja ilmselgelt väga edukas poliitilises kampaanias,» kirjutas Trump. Ta lisas: «Kokkumängu ei olnud!»

President soovis Flynnile edu pärast seda, kui Mueller avalikustas eelmise aasta jaanuarist pärit memo, kus kirjeldatakse Flynni intervjuud Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI). Ütluste andmise järel algatati Flynni suhtes kriminaalasi.

Memos kirjeldatakse, kuidas USA armee erukindral Flynn FBI-le valetas seoses oma kontaktiga toonase Venemaa suursaadikuga USAs. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles