Iraani kindral tulistas omale relva puhastades kuuli pähe (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani revolutsioonilise kaardiväe võitlejad paraadil.
Iraani revolutsioonilise kaardiväe võitlejad paraadil. Foto: Stringer . / REUTERS / Scanpix

Süürias ja Iraagis võidelnud Iraani revolutsioonilise kaardiväe kindral tulistas endale relva puhastades kuuli pähe ja suri.

Kaardiväe kodulehel avaldatud teate kohaselt suri kindral Ghodratollah Mansouri pühapäeval, mil ta püstolit puhastades endale kogemata kuuli pähe lasi. Teates mainiti, et kindral Mansouri oli 1980. aastate Iraani-Iraagi sõja veteran, kes osales ka lahingutes terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) vastu Süürias ja Iraagis.

Alates 2014. aastast oli Mansouri kaardiväe maavägede piirkondlik ülem Kirde-Iraanis asuvas Mashhadi linnas, mis asub 900 kilomeetrit pealinn Teheranist idas.

Sajad Iraani sõdurid on ISISega võideldes surma saanud. Riik väidab aga endiselt, et nende väed tegelevad Süürias vaid režiimivägede nõustamisega.  

Revolutsioonilise kaardiväe ülesandeks on kaitsta riigi islamivabariiklikku süsteemi. USA välisministeeriumi sõnul toetab kaardivägi rühmitust Hamas ja seetõttu nimetati see 2007. aastal terroristlikuks organisatsiooniks. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles