Hitleri järgi poja nimetanud briti paar pandi vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslaste ridadesse kuuluv Adam Thomas.
Paremäärmuslaste ridadesse kuuluv Adam Thomas. Foto: SWNS.com / Scanpix

Briti kohus mõistis täna terroritõrjeseaduse alusel vangi keelatud rühmitusse kuulunud fanaatilistest uusnatsidest paari, kes olid pannud oma pojale nime Adolf Hitleri järgi.

Birminghami kohus mõistis Adam Thomasi (22) trellide taha kuueks ja pooleks aastaks. Tema portugallasest partner Claudia Patatas (38) sai viis aastat vangistust.

Kohus mõistis paari ja veel neli inimest süüdi rühmitusse National Action kuulumise eest. Rühmitusest sai 2016. aastal esimene terroritõrjeseaduse alusel keelatud paremäärmuslik rühmitus.

Kohtunik Melbourne Inmani sõnul olid rühmitusel kohutavad eesmärgid.

«Rühmitus tahtis kukutada selles riigis demokraatia tõsise vägivalla ja mõrva kaudu ning kehtestada natsilaadse riigi, mis kõrvaldaks vägivalla ja massimõrvaga terveid ühiskonnagruppe,» lausus Inman.

Kohtuniku sõnul oli paaril, mis pani oma lapsele keskmiseks nimeks Adolf, vägivaldsete rassistlike uskumuste pikk ajalugu.

«Te käitusite ühiselt kõiges, mis te välja mõtlesite, ütlesite ja tegite, kui valisite oma pojale nime ning tegite ärevusttekitavaid fotosid oma lapsest natsismi ja Ku Klux Klani sümboolikaga,» lausus kohtunik.

Adam Thomas pojaga.
Adam Thomas pojaga. Foto: SWNS.com / SWNS.com

Paari kodust leitud fotodel on näha, kuidas vastsündinut hoiab käes Ku Klux Klani valget riietust kandev Thomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles