Sanders: Valge Maja on valmis koostööks kongressiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Sarah Huckabee Sanders.
Pildil on Sarah Huckabee Sanders. Foto: Tasos Katopodis - CNP /MediaPuncTasos Katopodis - CNP /MediaPunch / RS/MPI/Capital Pictures

Valge Maja on valmis koostööks kongressiga, et hoida ära valitsuse töö osaline seiskumine, ütles Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders.

President Donald Trump nõuab oma ammu lubatud Mehhiko piirimüüri rahastamiseks 5 miljardit dollarit, kuid kongressi demokraadid ei ole nõus andma piirijulgeolekule rohkem kui 1,6 miljardit. Valitsusasutuste töö võib seiskuda reede keskööl.

Sanders ütles teisipäeval Fox Newsile, et on ka teisi võimalusi, kuidas see 5 miljardit dollarit saada. Ta viitas eelnõule, mis annab piirijulgeolekuks 26 miljardit, millest 1,6 läheks müüri ehitamiseks.

«Seda on meil võimalik toetada,» lisades, et kui see käib koos muu rahastusega nagu kaitseraha kasutamine piirijulgeolekule.

«Ega me lõpuks ei taha valitsust sulgeda. Me tahame sulgeda piiri illegaalsele immigratsioonile,» ütles Sanders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles