Vene sõjavägi vähendas lende Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelennukid Süürias Latakia provintsis.
Vene sõjaväelennukid Süürias Latakia provintsis. Foto: VADIM GRISHANKIN / AFP / Scanpix

Venemaa on kärpinud sõjalisi lende Süürias rohkem kui sajalt päevas vähem kui neljani nädalas, teatas kaitseminister Sergei Šoigu teisipäeval.

Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid 2015. aasta septembris president Bashar al-Assadi toetuseks. Moskva abiga ongi valitsusväed vallutanud tagasi suurema osa territooriumist, mis oli sõja algul opositsiooni ja islamiäärmuslaste kätte langenud.

Šoigu ütles õhujõudude juhtkonna aastakoosolekul, et väljalende Süürias on järsult vähendatud.

«Lendude arvu on vähendatud 100-110 päevas kahe kuni neljani nädalas, peamiselt täiendavateks luurelendudeks,» seletas Šoigu, kuid ei täpsustanud, millal seda tehti.

Kaitseminister lisas, et Venemaa on põhijõud Süüriast välja viinud, kohal on veel vaid Hmeimimi õhujõudude baasis ja Tartusi mereväebaasis paiknevad väed.

Šoigu teatas juba aasta eest, et Venemaa on ametlikult sõjalised operatsioonid Süürias lõpetanud, sest džihadistidest on jagu saadud.

Tegelikkuses on operatsioonid siiski jätkunud, novembris teatati õhurünnakutest «terrorirühmitustele» Loode-Süürias Idlibi provintsi puhvertsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles