ISIS hukkas Ida-Süürias 700 vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe terrorist.
ISISe terrorist. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas täna, et äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) terroristid on viimase kahe kuu jooksul Ida-Süürias hukanud pea 700 vangi.

Vabaühenduse sõnul olid vangid osa 1350 tsiviilisikust ja võitlejast, keda ISIS on Iraagi piiri lähedal kinni hoidnud. 

Terroristid kontrollivad kahanevat maa-ala Süürias asuva Hajini linna lähedal, Eufratese jõest idas. Sel kuul sisenesid piirkonda USA poolt toetatud väed. Kurdide rühmituse YPG juhitud Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) on ISISega mitme kuu jooksul USA õhutoetuse ja eriväelaste abil võidelnud. 

SDFi võitlejad Hajinis.
SDFi võitlejad Hajinis. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

SDFi ülem Mazloum Kobani ütles eelmisel nädalal Reutersile, et Hajini kaitsel on vähemalt 5000 ISISe terroristi. Neist paljud on välismaalased, kes on väidetavalt valmis surmani võitlema.

ISISe poolt väljakuulutatud nn kalifaat on kokku varisenud pärast aastate jooksul nende vastu korraldatud suuroperatsioone Iraagis ja Süürias. Sellest hoolimata tegutsevad mõned terroristid endiselt kõrbepiiri lähedal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles