Lõuna-Aafrika andis välja Zimbabwe endise esileedi vahistamismääruse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Mugabe (vasakul) ja Grace Mugabe.
Robert Mugabe (vasakul) ja Grace Mugabe. Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) prokurörid andsid välja vahistamismääruse Zimbabwe endise esileedi Grace Mugabe suhtes, teatas politsei. Väidetavalt ründas Mugabe eelmisel aastal üht modelli.

LAVi valitsust kritiseeriti selle eest, et Mugabel lubati väidetava rünnaku järel riigist lahkuda. Toona kaitses teda diplomaatiline immuunsus.

Modell Gabriella Engelsi süüdistuse kohaselt peksis Mugabe teda ühes Johannesburgi hotellitoas pikendusjuhtmega. Mugabe väidab aga, et tegi seda enesekaitseks, kuna väidetavalt olevat purjus ja tuigerdav modell teda rünnanud.

Gabriella Engels.
Gabriella Engels. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters / Scanpix

Politsei kõneisik kinnitas Reutersile, et vahistamismäärus on tõepoolest välja antud. Seda tehti juba eelmise nädala neljapäeval, kuid avalikuks tuli otsus alles täna. Pole selge, miks määrusest teavitamine viibis. Praegu pole selge, kas LAV nõuab Zimbabwelt Mugabe väljaandmist.

Väidetav rünnak leidis aset umbes kolm kuud enne Zimbabwes toimunud riigipööret, mille käigus kukutati võimult Grace Mugabe abikaasa Robert Mugabe, kes hoidis riiki 37 aastat oma kontrolli all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles