Mehhikos vahistati sisserändajate tapmises kahtlustatavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Alkis Konstantinidis / REUTERS

Mehhikos vahistati kaks meest ja naine, keda kahtlustatakse kahe Hondurase päritolu noore sisserändaja tapmises Tijuanas, teatasid võimuesindajad.

Ohvrid olid liikunud koos migrandikaravaniga, kuhu kuulus vahepeal rohkem kui 6000 inimest.

Baja California osariigi prokuratuuri andmetel tapeti noored röövimiskatse käigus. Nende noahaavade ja kägistamisjälgedega laibad avastati Tijuana kõrvaliselt tänavalt.

Üks ohvritest oli 16aastane ja teine 17aastane. Kolmandal noorukil õnnestus põgeneda.

Vägivald sisserändajate vastu on kasvanud ja seadnud kahtluse alla Tijuana linnavõimude suutlikkuse olukorraga toime tulla. Politsei teatel visati teisipäeva öösel ühte migrantide  varjupaika pisargaasi mahuti.

Üle 6000 migrandi on rännanud Kesk-Ameerikast karavanis läbi Mehhiko-USA piirile Tijuana linna ja seal laagrisse jäänud, lootes Ühendriikidesse pääseda ja seal asüüli saada.

USA president Donald Trump on nimetanud migrante «kurjategijateks ja kõrilõikajateks,» kes üritavad Ühendriikidesse tungida ning asunud asüülisüsteemi ümber korraldama.

Piiril vaenulikku vastuvõttu kohates ongi paljud tagasi pöörduma hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles