Pildid: George Bush aitas salaja üleval pidada last Filipiinidel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks heategevusorganisatsioon Filipiinidel paljastas kümne aasta pikkuse salajase kirjavahetuse hiljuti lahkunud USA presidendi Geore H.W. Bushi ja kohaliku poisi vahel, keda Bush rahaliselt toetas, vahendab BBC.

Bush oli sunnitud kirjavahetuses kasutama pseudonüümi ja toetusprogrammi alguses seitsmeaastane olnud poiss ei teadnud, kellega tegelikult tegu on. Bush, kes kasutas varinime George Walker, aitas rahastada poisi haridust ja söögikordi.

Timothy- nimeline poiss sai heategija identiteedist teada, kui ta 17-aastaselt programmist lahkus ja teda üllatas toetaja isiksus väga. «Kallis Timothy, mul oleks väga hea meel saada sinu kirjasõbraks,» kirjutas Bush oma esimeses kirjas 2002. aastal, kus ta kasutas oma esimesest ka kolmandast nimest loodud pseudonüümi.

«Olen vana mees, 77 aastat vana, kuid armastan lapsi,» lisas Bush kirjas. «Kuigi me pole kohtunud, hoolin sinust juba.»

Filipiinide kristlik heategevusorganisatsioon Compassion International tegeleb vaesuses elavate laste abistamisega.

Endine president sai teada organisatsiooni laste toetamise programmist 2001. aastal, kui viibis Washingtonis ühel jõulukontserdil.

Arvatakse, et tema isiksust varjati hirmu pärast, et Timothy võib sattuda ohtu, kui inimesed teada saanuks, et ta endise USA presidendiga suhtluses on. Kuid see ei takistanud Bushi kirjadesse aeg-ajalt vihjeid lisamast, ütles heategevusorganisatsiooni endine juht Wess Stafford.

«Ta oli tuntud vembumees,» märkis Stafford. «Timothy, kas oled kunagi kuulnud Valgest Majast?» küsis Bush ühes oma kirjadest.

Koos kirjadega saatis Bush Timothyle ka kingitusi, kaasa arvatud kunstitarbeid.

Ka Bushi perel polnud endise presidendi kirjavahetusest Timothyga aimugi. Nad said sellest teada, kui Stafford 2008. aastal Valges Majas õhtusöögil käis ja seda tema pojale ning samuti endisele presidendile George Bushile mainis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles