Lõuna-Rootsis toimus koolis plahvatus (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud. Pilt pole seotud konkreetse juhtumiga.
Rootsi politseinikud. Pilt pole seotud konkreetse juhtumiga. Foto: JOHAN NILSSON / TT / EPA / SCANPIX

Täna hommikul pisut pärast koolipäeva algust sai politsei ja päästeteenistus väljakutse Lõuna-Rootsis Hässleholmis asuvasse tehnikagümnaasiumisse, kus oli toimunud plahvatus. Esialgu peeti toimunut terroriteoks, kuid hiljem teatas politsei, et seda pole siiski põhjust kahtlustada.

«Me sõitsime välja tulekahjuteate peale ning kui me jõudsime kohale, saime teada, et toimunud oli plahvatus,» rääkis avalik-õiguslikule telekanalile SVT kohaliku politsei juht Per Cederholm.

Kooli lähistel viibinud 20. eluaastates mees vahistati plahvatuse korraldamises.

Politsei selgitusel kahtlustatati esilagu terroriakti, kuna plahvatus toimus avalikus kohas ning korrakaitsjate hinnangul oli lõhkeseadeldis paigaldatud sinna teiste inimeste vigastamiseks.​

Keegi plahvatuses viga ei saanud. Politsei pole ka avalikustanud, millise lõhkekehaga oli tegemist või kui suurt kahju see koolimajale tekitas.

Korrakaitsjate kinnitusel pole avalikkusele enam mingit ohtu.

Hässleholmi haridusameti juhi Eva Anderssoni sõnul toimus plahvatus kooli keldris. «Kuulda oli kõva pauku, kõik õpilased evakueeriti ning nad on koos kooli personaliga turvalises kohas,» selgitas ta.

Tema sõnul pole koolile ühtegi ähvardust tehtud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles