Prantsusmaa õhurünnak Malis tappis kuus terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Prantsusmaa Mirage 2000D hävitajat.
Kolm Prantsusmaa Mirage 2000D hävitajat. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Malis kaguosas hukkus Prantsuse õhurünnakus ööl vastu tänast vähemalt kuus islamiäärmuslast, teatas Prantsuse sõjaväe pressiesindaja täna. 

Luuredroon jälitas kaheksat terroristliku relvarühmituse liiget, kui nad tulid Nigerist mootorratastel üle piiri Malisse, ütles kolonel Patrik Steiger. 

Prantsuse hävitaja ründas gruppi ja siis sekkusid ka maavägede üksused, lisas ta.  Sõjavägi ei täpsustanud, millisesse rühmitusse islamiäärmuslased kuulusid.

Prantsusmaa toetas Mali valitsusvägesid, kui 2012. aastal oli vaja tagasi võtta džihadistidele kaotatud alad riigi põhjaosas. Toona alustati Mali toetuseks edukat operatsiooni Serval. Hoolimata sellest on suured Mali territooriumid jätkuvalt valitsusvägede kontrolli alt väljas. 

Operatsioon Serval arenes edasi Prantsusmaa suurimaks välismissiooniks ehk Operatsiooniks Barkhane. Sellel Saheli piirkonnas toimuval operatsioonil osaleb 4500 Prantsuse sõdurit. Prantsusmaale pakub toetust ka Eesti jalaväerühm ESTPLA-28. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles