Saksamaa tugevdas julgeolekut riigi edelaosa lennujaamades (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Stuttgarti lennujaamas.
Reisijad Stuttgarti lennujaamas. Foto: Caro / Hoffmann / Caro / Hoffmann/Scanpix

Saksa politsei tugevdas neljapäeval julgeolekut riigi edelaosas asuvates lennujaamades, sest võimud muretsevad, et islamiäärmuslased võisid käia uurimas turvameetmeid Stuttgarti lennujaamas.

Saksa uudisteagentuuri dpa ja ringhäälingu SWR teatel uurivad julgeolekuametnikud nelja inimest, kellest vähemalt ühel võivad olla sidemed islamistidega.

SWR-i sõnul nähti nelikust kahte - isa ja poega - eelmisel nädalal pildistamas Pariisi lähistel asuvat Charles de Gaulle'i lennujaama.

Föderaalpolitsei teatas Twitteris, et politsei suurem kohalolek Stuttgartis ei tohiks lende mõjutada. Lisapolitseinikke saadeti igaks juhuks ka väiksematesse lennujaamadesse Baden-Württemberg liiduvabariigis: Friedrichshafeni, Karlsruhe/Baden-Badeni ning Mannheimi lennujaama.

Saksa võimud ütlesid, et pidasid Edela-Saksamal kinni kaks meest ja ühe naise, keda kahtlustatakse tulirelvade seadusvastases omamises ning rünnaku kavandamises. Karlsruhe prokuröride sõnul arestis politsei automaatrelva ja laskemoona, kuid esialgu pole ühtegi viidet, et juhtum on seotud lennujaamade julgeolekumeetmete tugevdamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles