Gatwicki lennujaam alustas osalise koormusega tööd (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija Gatwicki lennujaamas.
Reisija Gatwicki lennujaamas. Foto: Victoria Jones / AP/Scanpix

Suurbritannia Gatwicki lennujaama ametnikud teatasid, et nende ainus lennurada alustas täna varahommikul osalise koormusega tööd.

Briti üht suurimat lennujaama on kolmapäevast alates kimbutanud droon. Briti politsei kaalub kaose põhjustanud seadme alla tulistamist. Politsei peab seda taktikaliseks variandiks pärast seda, kui drooni on kolmapäeva öösest nähtud lennujaama lähistel üle 50 korra. 

Politsei ja lennujaama võimud usuvad, et droonijuht toimetab seda lennujaama lähedale sihilikult, eesmärgiga häirida jaama tööd aasta ühel kiireimal ajal. 

Reisijad Gatwicki lennujaamas.
Reisijad Gatwicki lennujaamas. Foto: Victoria Jones / AP/Scanpix

Eile saadeti politseile droonilennutaja leidmiseks appi sõjavägi. «Teeme kõik endast oleneva, et see droon taevast alla saada ning kõrvaldada häire, et saaksime Gatwicki töö tagasi normaalseks,» ütles politseinik Jason Tingley.

«Üks võimalus on kasutada tulirelvadega politseinikke, kui selline võimalus peaks tekkima. Nad on olnud täna väljas ning see (tulirelvade kasutamine) on laual ja meile saadaolev taktikaline võimalus,» lisas Tingley.

Gatwicki lennujaama saabuma pidanud tühistatud lennud. 
Gatwicki lennujaama saabuma pidanud tühistatud lennud. Foto: Victoria Jones / AP

Lennujaam teatas veel eile hilisõhtul, et selle ainsat lennurada ei saa taasavada, sest drooni oli hiljuti nähtud. Gatwickist lendab või sinna tuleb lennukeid 228 sihtkohast 74 riigist. Jaama läbib aastas 45 miljonit inimest.

Uue Briti seaduse alusel ei tohi drooni lennutada lennukite lähedal, lennujaamast kilomeetri raadiuses ega üle 400 jala (112 meetri) kõrgusel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles