Ahmadinejad: tuumapommi aeg on läbi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad (esiplaanil) uraanirikastamistehases.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad (esiplaanil) uraanirikastamistehases. Foto: SCANPIX

Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejad kinnitas taas, et islamivabariigi tuumaprogrammi eesmärgiks pole hankida relvastusse tuumapommi.

Intervjuus Iraani telekanalile Jam-e-Jam kordas Ahmadinejad oma varasemat seisukohta, mille kohaselt on tuumapommi aeg möödas ning see relv on omanikele ainult tüliks, vahendas Iraani uudisteagentuur INRA.

Tema sõnul on tuumaenergia puhtamaid energialiike, mis ei tohiks monopolina kuuluda vaid üksikutele riikidele, kuid hegemooni staatuses riigid, mille nimesid riigipea välja ei toonud, püüavad tõmmata võrdusmärki tuumaenergia ja tuumapommi vahele ning anda Iraani rahumeelsele tuumaprogrammile poliitiline mõõde, süüdistades islamivabariiki keelatud tegevuses.

Ahmadinejadi sõnul on rahumeelse otstarbega tuumaenergia aga üks viis, kuidas jõuda teadussaavutusteni, sest seda saab kasutada nii meditsiinis, tööstuses kui ka põllumajanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles