Briti politsei pidas Gatwicki droonikaosega seoses kinni kaks inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaos Gatwicki lennuväljal.
Kaos Gatwicki lennuväljal. Foto: PA/Scanpix

Briti võimud pidasid kinni kaks inimest seoses droonide kuritegeliku kasutamisega Londoni Gatwicki lennuväljal, teatas politsei täna pärast kolme päeva kaost ja ärajäänud lende, mis puudutasid kümneid tuhandeid inimesi.

«Osana juurdlusest droonide kuritegeliku kasutuse osas, mis häiris tõsiselt Gatwicki lennuväljale saabuvaid ja sealt väljuvaid lende, vahistas Sussexi politsei 21. detsembril kell 22 õhtul kaks inimest,» ütles politseikomissar James Collins. 

Droone märgati esmalt Briti suuruselt teise lennuvälja ümbruses hõljumas kolmapäeval. Sellest tingitud lendude peatamine põhjustas jõulude eel kaose enam kui 120 000 inimesele.

Sussexi politsei veebilehele postitatud avalduse kohaselt juurdlus jätkub ning korrakaitsjad teevad kõik, et edaspidi taoliste vahejuhtumite ohtu minimeerida. 

«Me kutsume avalikkust, reisijaid ja laiemat kogukonda Gatwicki ümbruses olema tähelepanelikud ning toetama meid, võttes viivitamatult ühendust, kui nad arvavad endal olevat teavet, mis aitab teo toimepanijaid vastutusele võtta,» lisati avalduses.

Praeguseks on lennuliiklus taas avatud ning lennujaam loodab lennud tänase päeva jooksul täies mahus taastada.

Gatwicki lennujaam kutsus kõiki, kelle lennud on droonikaose tõttu edasi lükatud, oma lennu staatust kontrollima.

«Reisijatel on oodata veel mõningaid viivitusi, kui üritame taastada oma tööd pärast kolm päeva kestnud häireid,» ütles lennujaama esindaja. «Meie prioriteet on reisijate turvalisus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles