GALERII: Budapestis jätkusid valitsusvastased protestid (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast tulid taas tuhanded inimesed Ungaris tänavale, et avaldada meelt peaminister Viktor Orbáni valitsuse ning nn orjaseaduse vastu, mis suurendab lubatud ületunnitöö aega.

Sel korral marssisid inimesed Budapestis president János Áderi residentsi juurde, väljendades nii oma pahameelt, et riigipea varem parlamendis vastu võetud seaduse allkirjastas.

Ungari peaminister Viktor Orbán on põhjendanud seaduse kehtestamist vajadusega vabaneda «rumalatest reeglitest», nii et need, kes tahavad rohkem töötada, saaks seda teha.

Uue seaduse kohaselt võivad tööandjad nõuda töötajatelt varasema maksimaalse 250 ületunni asemele kuni 400 ületundi. Ületundide eest maksta võib aga tööandja kuni kolmeaastase viivitusega.

Ungari ametiühingud on seaduse vastu ning on ähvardanud korraldada üldstreigi, kirjutas AFP.

Ungari opositsioon on kutsunud üles meeleavaldusi jätkama ning Szegedi ja Salgótarjáni linna võimud on võtnud vastu resolutsiooni mitte seadust rakendada.

Osa tänavatele tulnud meeleavaldajaid on ka vastu uute, poliitiliselt mõjutatavate kohtute loomisele.

Ulatuslikud protestid toimusid Budapestis juba eelmisel nädalavahetusel ning selle nädala alguses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles