Somaalia pommirünnakutes hukkunute arv tõusis 26-ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia pealinnas Muqdishos täna toimunud kaksikplahvatuses kannatada saanud mees sündmuskohal.
Somaalia pealinnas Muqdishos täna toimunud kaksikplahvatuses kannatada saanud mees sündmuskohal. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / Scanpix

Somaalia pealinnas Muqdishos laupäeval toimunud kahes pommirünnakus hukkunute arv on tõusnud 26-ni, ütlesid politseinikud ja haiglaametnikest allikad.

Varem teatati seitsmest hukkunust, aga nüüd tõusis hukkunute arv 26-ni.

Arv tõusis, sest mitu presidendipalee tagumise sissepääsu juures toimunud enesetapurünnakus viga saanud inimest surid haiglas, ütles kapten Mohamed Hussein.

Arv võib tõusta veelgi, sest 20 vigasaanust mitme haavad on rasked, kinnitasid haiglaametnikest allikad.

Esimene plahvatus toimus rahvusteatri juures asuva kontrollpunti lähedal, umbes 500 meetri kaugusel presidendipaleest. Teine ja tugevam plahvatus kärgatas riigi luureameti maa-aluse vangla juures.

«Teine plahvatus oli väga suur,» rääkis AFP-le pealtnägija Idil Hassan. «Ma nägin mitut surnukeha, nende seas julgeolekujõudude liikmeid.»

Somaalia julgeolekutöötrajad rünnakupaigas Muqdishos.
Somaalia julgeolekutöötrajad rünnakupaigas Muqdishos. Foto: SAID YUSUF WARSAME / EPA / SCANPIX

Somaalia Londonis tegutsev telekanal Universal TV teatas, et hukkunute seas oli kolm nende töötajat, sealhulgas Somaalia ja Briti topeltkodakondusega mees.

Rünnaku korraldamise tunnistas üle islamiliikumine Al-Shabaab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles