Strasbourgi ründaja vandus videosalvestisel ustavust ISISele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed asetamas terrorirünnaku ohvrite mäletuseks lilli ja küünlaid Kleberi väljakule Strasbourgis.
Inimesed asetamas terrorirünnaku ohvrite mäletuseks lilli ja küünlaid Kleberi väljakule Strasbourgis. Foto: Sebastien Bozon / AFP / Scanpix

Prantsusmaal Strasbourgi jõuluturul viis inimest maha lasknud ja 11 vigastanud Cherif Chekatt oli kohtuallika väitel vandunud truudust äärmusrühmitusele ISIS.

Chekatt andis ISISele ustavusvande videos, mille uurijad leidsid talle kuuluvalt mälupulgalt.

ISIS kuulutas Chekatti rünnaku järel oma võitlejaks, kuid Prantsuse siseminister Christophe Castaner lükkas selle väite siis tagasi.

Chekatti isa Abdelkrimi sõnul uskus tema poeg, et ISIS võitles hea eesmärgi nimel. «Ma ütlesin talle alati, et nad on kurjategijad,» sõnas ta.

Politsei lasi Chekatti Strasbourgis maha kaks päeva pärast 11. detsembri rünnakut.

Rünnakus hukkunud viiest inimesest neli olid kas välismaalased või välismaal sündinud Prantsuse kodanikud: üks neist oli Taist pärit turist, üks prantsuse-afganistani taustaga moslemist remonditöökoja omanik, üks Itaalia ajakirjanik ning üks juba viimased 20 aastat Strasbourgis elanud Poolast pärit mees. 

Viies ohver oli 61-aastane just äsja pensionile jäänud prantsuse mees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles