USA meedia andmetel uuris Trump keskpanga juhi vallandamise võimalusi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: MANDEL NGAN / AFP

President Donald Trump uuris valitsusliikmetelt privaatselt USA keskpanga presidendi Jerome Powelli vallandamise võimalusi, teatasid laupäeval meediakanalid CNN ja Bloomberg viidates anonüümsetele allikatele.

Trump ärgitas esmaspäeval päev enne keskpanga nõukogu istungit föderaalreservi intressimäärasid mitte tõstma, mida sellest hoolimata tehti.

President on korduvalt süüdistanud keskpanka tema majandusplaanide õõnestamises.

Trump on muu hulgas öelnud, et keskpanga poliitika suurem oht USA majanduskasvule, kui kaubandusvaidlus Hiinaga.

USA keskpank teatas kolmapäeval, et tõstis intressimäärasid 2,25-2,5 protsendini. Tegemist on juba neljanda tõusuga sel aastal. Keskpank lubas samas, et järgmisel aastal on võimalikud tõusud mõõdukamad. Jälgitakse suure tähelepanuga maailmamajanduse seisu ja selle mõju Ühendriikidele.

Föderaalreservi New Yorgi osakonna juht John Williams ütles reedel, et keskpank võtab aktsiaturge tabanud ebakindlust kuulda ja võib oma rahapoliitikat majandustingimuste halvenedes kohandada.

"Ma arvan, et me kuuleme turgudelt midagi olulist ja see on mure seoses majanduse võimaliku aeglustumise riskiga, mis läheb kaugemale sellest, mida meie ootame," ütles keskpankur CBNC-ile.

Williamsi intervjuu järel sööstsid USA aktsiaturud ülespoole ja tööstusindeks Dow Jones kerkis 1,2 protsenti 23 140,93 punktini, pärast eelmise päeva kaheprotsendist langust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles