ABB vallutab Põhja-Ameerika raudteeturgu

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB robotid.
ABB robotid. Foto: ABB

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern  ABB Grupp ostab Kanada ettevõtte Envitech Energy, et laiendada oma kohalolekut Põhja-Ameerikas ning tehnoloogiaportfelli raudteesektoris.

Quebeci provintsis Pointe Clare’is baseeruvas Envitech Energy’s töötab 36 inimest ning ettevõte tegeleb raudteetranspordi elektriseadmete tootmise ja linnatranspordi lahenduste väljatöötamisega. Ettevõtte tooteportfellis on muuhulgas alaldid, elektritarvikud, pidurdusseadmed, automaatmaandusseadmed ning lahendused energia akumuleerimiseks.

«Ost on kooskõlas meie strateegiaga laiendada oma tehnoloogist platvormi ja lahendusi nii ülemaailmsetel kui piirkondlikel turgudel,»ütles ABB Grupi automaatika ja ajamite divisjoni juht Ulrich Spiesshofer. «Envitech Energy meeskond toob ABB-sse rikkalikult tehnilisi teadmisi ja ärilist oskusteavet meie Põhja-Ameerika jõuelektroonika ja raudteesektori ärivaldkondadesse. Nende kogemused lahenduste väljatöötamise alal, samuti suurepärased tooted, on väärtuslikuks täienduseks meie praegusele raudteesektori portfellile.»

ABB on viimastel aastatel kasvatanud märkimisväärselt oma raudteeäri, kusjuures iga-aastane kasv on olnud 30 protsendi ringis. Eelmisel aastalsaadi selles valdkonnas tellimusi rohkem kui miljardi dollari eest.Praeguseks ollakse suurtarnija paljudele rongitootjatele ja kohalikele operaatoritele.

«Oleme põnevil,»ütles Envitech Enegri juht Réjean Larouche. «Ühinemine ABB-ga on ettevõtte arengus loogiline samm, mis võimaldab olemasolevaid ressursse veelgi paremini ära kasutada ning luua optimaalseid lahendusi meie klientidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles