Austrias jäi jõuluvana mänginud poiss korstnasse kinni (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana mänginud poiss jäi korstnasse kinni.
Jõuluvana mänginud poiss jäi korstnasse kinni. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Scanpix

Austrias Linzis jäi 14-aastane jõuluvana mänginud poiss mitmeks tunniks korstnasse kinni.

Kolm tundi korstnas lõksus olnud poiss pääses, kui tema nutmist kuulnud 49-aastane naaber Muharrem päästjad kutsus, teatas Austria päevaleht Österreich.

«Ma vaatasin tavapärasest kauem televiisorit ja plaanisin magama minna, kui kuulsin umbes kell pool neli öösel nuttu ja appikarjeid,» ütles naabrimees.

Esmalt helistas mees politseisse, aga enne kui viimased kohale jõudsid, ronis ta ise maja pööningule, et uurida, kust nutt kostub. Pööningul ringi käies sai ta aru, et hääl tuleb naabri korstnast.

«Ma ütlesin lõksus olevale poisile, et ta ei kardaks, sest abi on juba teel,» ütles Muharrem.

Päästetöötajad suutsid sündmuskohale jõudes tagada poisi turvalisuse ja tema positsiooni kindlustada, seega ei vajunud ta korstnas allapoole. Seejärel lõhkusid nad osa korstnast, et poiss kätte saada.

Poiss veetis korstnas ligikaudu kolm tundi. Ta kannatas veepuuduse all ja tema kehal oli marrastusi, aga üldiselt oli ta terve.

Poiss ütles päästeametnikele, et ta ronis katusele ja sisenes sealtkaudu korstnasse. Tema eesmärk oli naabermaju paremini näha ja jõuluvana mängida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles