Vene senaator tahab nimekirja Kremli-kriitilistest välismaalastest (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšev.
Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšev. Foto: Vladimir Fedorenko / Sputnik / Scanpix

Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšev tegi president Vladimir Putiniga kohtudes ettepaneku luua nimekiri Kremli suhtes kriitilistest välismaalastest ja nimetada see Putini režiimi kriitiku Bill Browderi järgi.

Teisipäeva õhtul toimunud kohtumisel Putiniga tegi Kossatšev ettepaneku koostada nimekiri «jõletutest» välismaalastest, kes «levitavad kõige häbitumaid valesid meie riigi ja rahva kohta».

«Nimekiri – ideena – võiks kanda nime «Browderi nimekiri»,» sõnas Kossatšev. Kossatšev lisas, et väliskomisjon, mis on juba kuulutanud mitmed USA uudistekanalid välisagentideks ning süüdistanud Ameerika Ühendriike 120 valimistesse sekkumise juhtumis, võiks võtta nn Browderi nimekirja koostamise enda kanda.

Finantsist Browder vastas Twitteris, et ettepanek on talle meelitav ning nimekiri paistab olevat loetelu välispoliitikutest, kes on olnud kõige usinamad Vene pahatahtliku mõju vastu tegutsemisel.

Endine riskifondi juht Browder on teinud lääneriikides lobitööd, et karistada Vene ametnikke inimõiguste rikkumise eest pärast tema advokaadi Sergei Magnitski surma 2009. aastal.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles