Kahe Spiegeli toimetajaga peatati libaintervjuude tõttu töösuhe (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claas Relotius.
Claas Relotius. Foto: GOLEJEWSKI / EPA/Scanpix

Mõjukas Saksa ajakiri Der Spiegel peatas ajakirjandusliku pettuse omaks võtnud reporteri põhjustatud skandaali tõttu töösuhte kahe toimetajaga.

«Peatoimetaja Ullrich Fichtneri ja tegevtoimetaja Matthias Geyeri tööleping peatatakse ajani, mil ajakirja sisekomisjon on juhtumi uurimise lõpetanud,» ütles toimetuse juht Steffen Klusmann AFP käsutusse jõudnud siseteates.

Spiegel teatas 19. detsembril ühe oma tuntuma reporteri, 33-aastase Claas Relotiuse töölt lahkumisest ulatusliku ajakirjandusliku pettuse tõttu mitme aasta vältel. 

Ajakiri Der Spiegel.
Ajakiri Der Spiegel. Foto: ALEXANDER BECHER / EPA

Relotius võitis 2014. aastal USA uudisekanali CNN aasta ajakirjaniku preemia ja valiti alles sel kuul Saksamaa aasta ajakirjanikuks. Ta lahkus ametist pärast ülestunnistust, et oli mitmed intervjuud välja mõelnud.

«Relotiuse afäär tõstatab küsimuse, kas Ullrich ja Fichtner saavad pärast sellist katastroofi tööd jätkata,» ütles Klusmann. «Esimene avastas ta Spiegeli jaoks, teine palkas ta ja oli viimase ajani tema ülemus.»

Spiegel teatas 23. detsembril, et Relotiuse kohta esitatakse kuriteoavaldus, sest on ilmnenud, et ta omastas Süüria tänavalastele mõeldud annetusi. Relotius ise eitab seda.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles