Läti kodumaale naasmise programmi kasutas tänavu 130 perekonda

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp. Foto on illustratiivne.
Läti lipp. Foto on illustratiivne. Foto: diena.lv

Lätis õnnestus lõppeval aastal edukalt alustada pilootprogrammi, mis aitab välismaal elavatel lätlastel pöörduda soovi korral tagasi koju.

Kuigi lahkujate hulk ületab Lätis ikka veel tagasitulijate oma, naasis programmi raames tänavu - pisut rohkem kui poole aasta jooksul - kodumaale 130 perekonda ja sama palju kaalub hetkel tagasitulekut, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Piirkondade koordinaatorid leiavad, et väga oluline on tagada lasteaiakohad või siis vähemalt võimalus panna laps varakult järjekorda nende jaoks, kes plaanivad tagasi tulla.

Kuigi Läti võttis suure remigratsiooniplaani vastu juba kümne aasta eest, läks palju aega, enne kui ministeeriumides saadi aru, et kuni pole neid, kes välismaal elavaid inimesi Läti ametiasutustega kokku viiks, ei muutu midagi.

Probleem lahenes tänavu aprillis, mil pilootprojekti raames asusid viies regioonis ja kümnes omavalitsuses tööle koordinaatorid, kes püüavad ühendust saada välismaal elavate Läti peredega, uurimaks nende soovi naasta kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles