Putin aastalõpukirjas Trumpile: olen avatud dialoogile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vene president Vladimir Putin kirjutas uusaastakirjas USA presidendile Donald Trumpile, et Moskva on valmis dialoogiks erinevates valdkondades, vahendab Reuters.

Trump tühistas oktoobri lõpus kavandatud kohtumise Putiniga G20 tippkohtumise käigus Argentinas. Põhjuseks nimetas ta Vene vägede agressiooni Ukraina mereväe aluste vastu.

«Vladimir Putin rõhutas, et Vene-USA suhted on strateegilise stabiilsuse ja rahvusvahelise julgeoleku tagamiseks kõige olulisem faktor,» seisis Kremli avalduses. «Ta (Putin) kinnitas, et Venemaa on avatud dialoogile USAga paljudes erinevates valdkondades.»

Teises kirjas Süüria presidendile Bashar al-Assadile vandus Putin, et jätkab Süüria abistamist võitluses terrorismiga. Lisaks saatis Putin kirja ka teistele maailma liidritele, kaasa arvatud Suurbritannia peaministrile Theresa Mayle, Jaapani peaministrile Shinzo Abele ja Hiina presidendile Xi Jinpingile.

Kremli sõnul soovis Putin Briti rahvale tervist ja rikkust.

Selle nädala alguses vapustas rahvusvahelist kogukonda uudis, et Kremli propagandakanal RT saatis jõulutervituseks laiali šokolaadist Salisbury katedraalid.

Selle aasta alguses sattus närvimürgi Novitšok tõttu haiglasse endine Vene topeltagent Sergei Skripal. Mõned kuud hiljem suri sama närvimürgi tõttu üks Briti naine. London sõnul on rünnaku taga Moskva ja selle toimepanijaiks kaks Vene Luure Peavalitsuse (GRU) agenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles