Meedia: Netanyahu teatel kolib Brasiilia oma saatkonna Jeruusalemma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeruusalemm.
Jeruusalemm. Foto: SCANPIX

Brasiilia kolib oma saatkonna Iisraelis Tel Avivist Jeruusalemma, ainult kuupäev on veel paika panna, teatas Brasiilia uudisteportaal UOL pühapäeval viitega Iisraeli peaministrile Benjamin Netanyahule.

«Küsimus pole selles «kas», vaid selles «millal»,» ütles Brasiilias visiidil viibiv Netanyahu pühapäeval kohtumisel Rio de Janeiro juudikogukonna liikmetega

Netanyahu saabus Brasiiliasse reedel. Ta kohtus järgmisel teisipäeval ametisse astuva presidendi Jair Bolsonaroga.

Bolsonaro ütles novembri alguses, et kavatseb järgida USA presidendi Donald Trumpi eeskuju ja kolida oma riigi saatkond Tel Avivist Jeruusalemma. Hiljem teatas ta, et «see ei ole veel otsustatud».

Brasiilia lihatootjad on mures, et saatkonna kolimine võib ohtu seada nende viie miljardi dollari suuruse ekspordi araabia riikidesse.

UOL ütles, et Bolsonaro olevat reedel Netanyahuga kohtudes öelnud, et ta järgib USA eeskuju.

Kumbki ei käsitlenud aga seda teemat pärast kõnelusi toimunud kohtumisel ajakirjanikega. Samuti ei postitanud kumbki midagi oma Twitteri kontole. Bolsonaro on olnud väga aktiivne sotsiaalmeedia kasutaja.

Netanyahu ütles Rio de Janeirosse lennates ajakirjanikele, et ta tõstatab saatkonna küsimuse ühe prioriteetse teemana kohtumisel Bolsonaroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles