Iraagi uus haridusminister lahkus ametist seoses süüdistustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinikud.
Iraagi politseinikud. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix

Iraagi äsja ametisse määratud haridusminister Shaima al-Hayali teatas pühapäeval tagasiastumisest seoses süüdistustega, et tema vend kuulus äärmusrühmitusse Islamiriik (IS).

«Ma annan teada, et esitasin peaministrile lahkumisavalduse ja see on tema otsustada, kas ta võtab selle vastu, kui ta on kindlaks teinud, kas on sidemeid minu ja terroristide vahel,» ütles Hayali Twitteri säutsus.

Parlament kiitis kaks nädalat tagasi heaks Hayali saamise haridusministriks. Mitu parlamendisaadikut ja kohalikku ametnikku Mosulist aga esitasid interneti kaudu süüdistuse, et tema vend Layth al-Hayali oli IS-i liige.

Süüdistusele lisati kaks Islamiriigi propagandavideo klippi aastast 2016, mis näitasid Laythi ajal, mil ta töötas IS-i kontrolli all olnud Niinive provintsi kohalikus administratsioonis. Mosul asub selles provintsis.

Shaima al-Hayali ütles, et tema venda sunniti relvaähvardusel töötama IS-i kontrolli all olnud administratsioonis, kuid ta ei «puutunud kunagi relva ega aidanud tappa kaasmaalasi».

Meedia ja aktivistide teatel sai üks Layth al-Hayali poegadest surma enesetapurünnakut korraldades ning teine võitluses Iraagi valitsusvägede vastu.

Iraagi peaministri kantselei ei ole Hayali tagasiastumisteadet veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles