Bolton, Dunford ja Jeffrey külastavad jaanuaris Iisraeli ja Türgit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Bolton.
John Bolton. Foto: Emily Michot / AP / Scanpix

USA riikliku julgeoleku nõunik John Bolton, staabiülemate ühendkomitee esimees Joseph Dunford ja USA erisaadik Süüria küsimustes James Jeffrey külastavad jaanuari alguses Iisraeli ja Türgit, et arutada president Donald Trumpi plaane tuua Ühendriikide sõjaväelased Süüriast ära.

Riikliku julgeolekunõukogu kõneisik Garrett Marquis ütles esmaspäeval, et kolmik «arutab USA vägede koordineeritud lahkumist Süüriast ja suurenenud koostööd Türgi relvajõudude ja teiste partneritega.»

Vabariiklasest senaator Lindsey Graham ütles pühapäeval, et Trump andis korralduse aeglustada vägede äratoomist Süüriast, kus viibib praegu umbes 2000 Ühendriikide sõjaväelast.

«Usun, et oleme pausiseisus. Ma arvan, et me aeglustame seda nutikal viisil,» ütles Lõuna-Carolina senaator pärast lõunasööki presidendiga Valge Maja ees ajakirjanikele. «President mõistab vajadust viia töö lõpule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles