Kim: Põhja-Korea võib USA sanktsioonide jätkumisel muuta suhtumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un esineb uusaastakõnega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un esineb uusaastakõnega. Foto: AP / Scanpix.

Põhja-Korea võib kaaluda suhtumise muutmist, kui USA säilitab sanktsioonid Pyongyangile, hoiatas riigi liider Kim Jong-un teisipäeval uusaastakõnes.

"Kui USA ei täida kogu maailma ees antud lubadust, ei pruugi meil jääda muud valikut kui kaaluda uut teed meie suveräänsuse ja huvide kaitsmiseks," ütles Kim.

Kim viitas juunis Singapuris peetud tippkohtumisele USA presidendi Donald Trumpiga, kui ta ütles, et tal olid "viljakad kõnelused" ja nad vahetasid "konstruktiivseid mõtteid".

Kim ja Trump allkirjastasid ka lubaduse Korea poolsaare tuumavabaks muutmiseks, kuid ei täpsustanud, millal ja kuidas see peaks aset leidma.

"Ma olen valmis istuma USA presidendiga uuesti igal ajal tulevikus ja tegema jõupingutusi, et saavutada tulemus, mida rahvusvaheline kogukond tervitaks," ütles Kim uusaastapöördumises, mille kandis üle Põhja-Korea riigitelevisioon.

Ta rõhutas, et USA ja Lõuna-Korea ei tohiks jätkata ühiseid sõjaväeõppuseid, sest need on "pinge allikas".

Kimi sõnul ei tohi ka enam lubada sõjalise varustuse, seal hulgas strateegiliste relvade toomist Lõuna-Koreasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles