Briti politsei käsitleb Manchesteri noarünnakut terrorismina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad Manchesteris Victoria jaamas.
Uurijad Manchesteris Victoria jaamas. Foto: Joel Goodman / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Briti politsei käsitleb kolme inimese pussitamist Manchesteri raudteejaamas aastavahetuse eel terrorismina ning kuulab ründajat üle, teatasid võimud täna. 

Manchesteri politseikomissari Ian Hopkinsi sõnul said üks mees ja üks naine rünnakus tõsiseid vigastusi ja viibivad haiglaravil. Mõlemad said haavata kõhupiirkonda, naisel on vigastusi ka näol. 

Õlga haavata saanud politseinik pääses kodusele ravile. 

Rünnak leidis aset Manchesteri Victoria jaamas veidi enne kella üheksat õhtul. Jaam asub Manchester Arena lähedal, kus 2017. aastal hukkus Ariana Grande kontserdil suitsiidirünnakus 22 inimest. 

Ühe pealtnägija, BBC produtsendi Sam Clacki sõnul ütles ründaja: «Seni, kuni te jätkate teiste riikide pommitamist, jätkub sedasorti jama.»

Samuti olevat kahtlusalune hüüdnud enne rünnakut ja selle ajal «Allah!».

Ründajal oli käes pikk kööginuga, märkis Clack. Politsei sõnul on nad ründaja isiku tõenäoliselt tuvastanud ja otsivad läbi tema kodu Manchesteri Cheetham Hilli linnajaos. 

Juurdlust viib läbi Briti politsei terrorismivastane osakond. Politsei andmeil pole seni märke, et ründajal oleks olnud kaasosalisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles