Moskvas vahistatud ameeriklase pere kinnitab tema süütust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekonna edastatud foto Paul Whelanist.
Perekonna edastatud foto Paul Whelanist. Foto: WHELAN FAMILY / HANDOUT / EPA

Moskvas spionaažis süüdistatuna vahistatud ameeriklase arvatav vend postitas teisipäeval Twitterisse perekonna avalduse, milles kinnitatakse tema süütust.  

"Me oleme lugenud artikleid Paul Whelani, meie poja ja venna vahistamisest Moskvas," kirjutas Twitteris David Whelan, kes ütles end olevat Pauli vend. 

Postituses lisatakse, et Whelan oli erumerejalaväelane, kes oli läinud Venemaa pealinna pulma ja kellega pere oli kaotanud kontakti 28. detsembril. 

"Me oleme äärmiselt murest temajulgeoleku ja heaolu pärast. Tema süütuses pole kahtlust ning me loodame, et tema õigusi austatakse," lisati avalduses. 

Vene julgeolekuteenistus FSB teatas esmaspäeval, et nende töötajad pidasid Moskvas kinni USA kodaniku.

"28. detsembril tabasid FSB töötajad Moskvas luuramistegevuselt USA kodaniku Paul Whelani," teatas FSB.

FSB juurdlusvalitsus algatas Whelani suhtes kriminaalasja karistusseadustiku artikli 276 põhjal, mis näeb ette kuni 20-aastase vanglakaristuse.

Vene president Vladimir Putin süüdistas hiljuti lääneriike spionaažijuhtumite kasutamises üha võimsamaks muutuva Venemaa õõnestamiseks. 

USA luureteenistused süüdistavad Moskvat sekkumises 2016. aasta presidendivalimistesse, tänavu septembris mõisteti Vene kodanik Maria Butina Ühendriikides süüdi tegutsemises ebaseadusliku välisagendina. Butinat ootab kuni kuuekuuline vanglakaristus ja pärast seda tõenäoliselt riigist väljasaatmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles