Videod: Taanis sai sillal juhtunud rongiõnnetuses surma kuus inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul Taanis Suure-Beldi sillal toimunud rongiõnnetuses sai politsei teatel surma kuus inimest.

Õnnetus juhtus kella 7.35 ajal (8.35 Eesti aja järgi), kui kaubarongi osad tabasid vastassuunas sõitnud reisirongi, mis oli teel Fyni saarelt Sjællandi saarele.

TV 2 Fyn edastas ametnikele viidates, et reisirong oli sunnitud järsult pidurdama, sest seda tabasid kaubarongi katusest eraldunud osad.

Õnnetuses sai viga 16 inimest, neist kaks on tõsiselt vigastatud.

Õnnetuse hetkel oli rongis 131 reisijat ja kolm töötajat.

Suure-Beldi sillal õnnetusse sattunud kaubarong.
Suure-Beldi sillal õnnetusse sattunud kaubarong. Foto: TIM K. JENSEN / EPA / SCANPIX

Rongis olnud inimesed evakueeriti Nyborgi spordikeskusesse, kus on kohal ka kriisipsühholoogid, et neid vajadusel aidata.

Rongis viibinud Simon Voldsgaard Tøndering rääkis ajalehele Politiken, et tema vagunis sai mitu inimest surma. «Me püüdsime inimesi välja aidata. Viimase mehe saime välja 45 minutit pärast õnnetust, ta oli murdnud roideid ja käe,» ütles mees.

«Aga seal oli ka teisi. Me olime sunnitud kõndima üle surnute, kes lebasid rusude all põrandale, et aidata teisi,» rääkis Voldsgaard Tøndering.

Suure-Beldi sild on õnnetuse järel osaliselt suletud, praegu saab liigelda seal vaid autoga ning seda ainult Sjællandi saare suunas. Kiiruspiiranguks on seatud 50 km/h ning kõrgematel sõidukitel soovitatakse tugeva tuule tõttu silda mitte ületada.

Taanis on parasjagu ilm tormine ning seda ka rongiõnnetuse toimumise kohas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles