Berit jättis Skandinaavias elektrita kümned tuhanded majad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri Lõuna-Rootsis Onsalas
Tormine meri Lõuna-Rootsis Onsalas Foto: SCANPIX

Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis möllava tormi Berit tõttu jäid elektrita kümned tuhanded majapidamised, lisaks nõudis maru Norras kaks inimelu.

Rootsis ja Norras said enim kannatada lõunaregioonid, vahendas YLE.

Norra ringhäälingu NRK andmetel sai üks inimene surma, kui jäi kukkunud puu alla. Üks mees hukkus, kui merel läks põhja tema paat. Mõlemad intsidendid juhtusid Bergenis.

Rootsi meteoroloogiateenistus andis eile tugevaima ehk kolmanda astme tormihoiatuse. See tähendab, et inimestel on parem püsida sisetingimustes, vahendas The Local. Eelmisest kolmanda astme tormist on Rootsis möödunud neli aastat.

Rootsi transpordiamet otsustas tormihoiatuse tõttu panna seisma rongiliikluse mitmel teelõigul, vahendas ringhääling SVT. Lisaks seati sisse liikluspiiranguid maanteedel, tühistati lende.

SVT andmetel oli kõige raskemal ajal elektrita 85 000 majapidamist.

Lisaks on olnud tõrkeid Skandinaavia ja Saksamaa vahel kurseerivate parvlaevade töögraafikus.
Taanis anti teise astme tormihoiatus. Põhjarannikul hoiatati veepinna kiire tõusu eest.

Soomes olid eile õhtul pimedad tuhanded majapidamised. Täna hommikul enne kella 7 oli jätkuvalt elektrita 8000 majapidamist. Enim said tormis kannatada Edela-, Kesk- ja Lõuna-Soome.

Energiafirma Fortum hoiatas varahommikul, et tugevad tuulepuhangud võivad tekitada voolukatkestusi lõunas ja edelas ning Lõuna-Pohjanmaa maakonna rannikul.

Voolukatkestuste peamiseks põhjuseks on tormis purunenud puud, mis kukuvad elektriliinidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles