Süürias on kokkupõrgetes mässuliste vahel hukkunud kümneid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaedaga seotud Levandi Vabastuskomitee võitlejad harjutamas Idlibi provintsis tänavu augustis.
Al-Qaedaga seotud Levandi Vabastuskomitee võitlejad harjutamas Idlibi provintsis tänavu augustis. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Süüria põhjaosas on lahingutes Al-Qaedaga seotud võitlejate ja Türgi toetusega mässuliste vahel saanud surma kümneid inimesi, teatas täna vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. 

Aleppo ja Idlibi provintsis kaks päeva kestnud lahingutes on saanud surma 31 inimest, neist enamik on mässulised, teatas vabaühendus. 

Al-Qaedaga seotud Levandi Vabastuskomitee (Hayat Tahrir al-Sham) ning Türgilt toetust saav Nour el-Din el-Zinki süüdistavad teineteist vaenutegevuse alustamises. 

Süüria valitsusvägede meediakeskuse teatel on Al-Qaedaga seotud võitlejate kontrolli all nüüd strateegilise tähtsusega linn Darret Azzeh. Samuti on nende võitlejad vallutatud Kafrantini, Fadra, Houta ja Mkalbisi küla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles